Λαψάνα Αγγελική – Ελένη
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ
Κλείστε ραντεβού με τον γιατρό

Επιστημονικός Συνεργάτης

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ). Έλαβε την ειδικότητα Γενικής χειρουργικής στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, υπό την Δ/νση του καθηγητού Β. Γολεμάτη.

Άρθρα & Δημοσιεύσεις Ιατρού

  • 'Ολες οι κατηγορίες
  • Articles
  • Ιατρική Βιβλιοθήκη
  • Προσφορές

Ονυχομυκητίαση

Πρόκειται για χρόνια πάθηση των ονύχων η οποία οφείλεται σε διάφορα είδη μυκήτων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υποχωρεί αυτόματα και η συχνότητα της αυξάνεται προϋούσης της ηλικίας. Σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα το 50% των ατόμων ηλικίας μεγαλύτερης των 70 ετών έχει εμφανίσει ονυχομυκητίαση, ενώ σε ηλικίες μικρότερες των 18 ετών μόνο το 1% εμφανίζει μυκητίαση των ονύχων. Είναι ελαφρώς συχνότερη στο αντρικό φύλο και στον αστικό πληθυσμό από ότι στον γεωργικό πιθανώς εξαιτίας των κλειστών υποδημάτων. Εμφανίζεται παγκοσμίως με αιτιολογία που ποικίλει ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή. Το 90% αφορά τα πόδια και κυρίως τα μεγάλα δάκτυλα.

Ουρική Αρθρίτιδα

H Ουρική Αρθρίτιδα αποτελεί μια από τις κλινικές εκδηλώσεις της ουρικής νόσου. Η ουρική νόσος οφείλεται σε υπέρμετρη παραγωγή ή σε περιορισμό της απέκκρισης του ουρικού οξέoς ή και σε συνδυασμό και των δυο. Η υπερουριχαιμία χαρακτηρίζεται από οξεία φλεγμονώδη αρθρίτιδα, σχηματισμό λίθων ουρικού οξέoς στους νεφρούς και εναπόθεση κρυστάλλων ουρικού μονονατρίου. Η ουρική νόσος είναι συχνότερη στον αντρικό πληθυσμό (0,7%) από ότι στο γυναικείο (0,1%). Η επίπτωση της σχετίζεται με τη συγκέντρωση του ουρικού οξέoς στο αίμα και κυμαίνεται από 0,1% σε συγκεντρώσεις <7mg/dl ως και 5% σε συγκεντρώσεις >9mg/dl.

Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Πολλαπλή σκλήρυνση, είναι ένα χρόνιο νόσημα του κεντρικού νευρικού συστήματος. Πρόκειται για νόσημα αυτοάνοσης αιτιολογίας. Αυτό σημαίνει, ότι το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στη μυελίνη, μία ουσία που περιβάλλει τα νεύρα με σκοπό να τα προστατεύσει και επίσης βοηθά στην μετάδοση των νευρικών ώσεων (ερεθισμάτων). Αποτέλεσμα της «επίθεσης» αυτής, είναι η σταδιακή καταστροφή της μυελίνης (απομυελίνωση) και κατά συνέπεια, η διαταραχή της μετάδοσης των νευρικών ώσεων (ερεθισμάτων-πληροφοριών) από και προς τον εγκέφαλο. Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μία νόσος που παρουσιάζει μεγάλη κλινική ανομοιογένεια.

Παρωτίτιδα

Η παρωτίτιδα πρόκειται για οξεία ιογενής νόσος της παιδικής κυρίως ηλικίας που έχει ως κύριο σύμπτωμα την ετερόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη φλεγμονή και διόγκωση των παρωτίδων. Η παρωτίτιδα σπάνια έχει σοβαρές επιπλοκές όμως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικους άνδρες μπορεί να προκαλέσει λόγω φλεγμονής διόγκωση του ενός η και των δυο όρχεων.

Σύνδρομο Cushing

Πρόκειται για νόσο των επινεφριδίων που προκύπτει από την υπερπαραγωγή της ορμόνης κορτιζόλη. Τα επινεφρίδια είναι αδένες που βρίσκονται πάνω στους νεφρούς, παράγοντας σημαντικές ορμόνες, όπως είναι τα ανδρογόνα, η αδρεναλίνη, η νοραδρεναλίνη, η επινεφρίνη, η νορεπινεφρίνη και η κορτιζόλη που προαναφέραμε. Όλες αυτές οι ορμόνες θεωρούνται απαραίτητες για πολλές λειτουργίες του οργανισμού, αναφέροντας ενδεικτικά τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και τη διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Οστεοπόρωση

Ως Οστεοπόρωση ορίζεται η ελάττωση της οστικής πυκνότητας σε τόσο σημαντικό βαθμό ώστε εξαιτίας της μείωσης της μηχανικής αντοχής του οστού να προκαλούνται αναίτια κατάγματα. Η οστεοπόρωση αποτελεί ποσοτική μεταβολή του οστίτη ιστού, χωρίς να μεταβάλλεται η ποιοτική του σύσταση δηλαδή η αναλογία κολλαγόνου και υδροξυαπαιτίτη, όπως συμβαίνει στην οστεομαλακία. Η οστική πυκνότητα αυξάνει γρηγορότερα στους άντρες έτσι ώστε κατά την ενηλικίωση είναι 30%-50% μεγαλύτερη σε αυτούς από ότι στις γυναίκες.

Οστεομυελίτιδα

Ως Οστεομυελίτιδα ορίζεται η λοίμωξη των οστών που οφείλεται σε ποικίλους μικροοργανισμούς. Διαχωρίζεται σε οξεία και σε χρόνια νόσο. Η οξεία νόσος χαρακτηρίζεται από διαπυητική φλεγμονή η οποία συνοδεύεται από αγγειακή θρόμβωση, υπεραιμία καθώς και οίδημα.

Νόσος ADDISON

Είναι η πρωτοπαθής ανεπάρκεια του φλοιού των επινεφριδίων που οφείλεται σε χρόνια αυτοάνοση καταστροφή τους. Τα επινεφρίδια είναι μικροί αδένες που βρίσκονται σε επαφή με τον άνω πόλο των νεφρών. Αποτελούνται από έναν εξωτερικό φλοιό όπου παράγονται αλατοκορτικοειδή (αλδοστερόνη), κορτικοστεροειδη (κορτιζόλη) και ανδρογόνα, και το μυελό όπου παράγονται κατεχολαμίνες (αδρεναλίνη και νοραδρεναλίνη). Θεωρείται επείγουσα κατάσταση και χρειάζεται άμεση διερεύνηση.

Ψυχωσικές Διαταραχές

Με τον όρο Ψυχωσικές Διαταραχές,αναφερόμαστε στις διαταραχές εκείνες στα πλαίσια των οποίων μπορούν να εμφανιστούν ψυχωτικά συμπτώματα. Αναφορικά με την ψύχωση δεν υπάρχει κάποιος κοινά αποδεκτός ορισμός,που να ικανοποιεί όλους τους κλινικούς. Πρακτικά, όμως η ψύχωση μπορεί να ορισθεί η αδυναμία διάκρισης ανάμεσα στο τί είναι πραγματικό και τί όχι, ακόμα κι αν οι αποδείξεις που αντλούνται από την πραγματικότητα είναι ξεκάθαρες. Με άλλα λόγια το ψυχωτικό άτομο δεν μπορεί να ελέγξει την πραγματικότητα. Έχει χάσει την αίσθηση των ορίων ανάμεσα στο τί προέρχεται από το μυαλό και τί από τον εξωτερικό κόσμο.

Φαιοχρωμοκύττωμα

Το Φαιοχρωμοκύττωμα είναι ένας σπάνιος όγκος ο οποίος αναπτύσσεται στα επινεφρίδια. Ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει δύο επινεφρίδια, καθ΄ ένα εκ των οποίων ευρίσκεται επάνω στον σύστοιχο νεφρό. Τα επινεφρίδια παράγουν ορμόνες, οι οποίες επηρεάζουν την λειτουργία πολλών άλλων οργάνων του σώματος. Στα επινεφρίδια μπορεί να συμβεί ανάπτυξη ενός ορμονοπαραγωγικού όγκου του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, ο οποίος εντοπίζεται συγκεκριμένα στον μυελό των επινεφριδίων και είναι γνωστός ως φαιοχρωμοκύττωμα. Η ονομασία του προτάθηκε από τον Ludwig Pick το 1912 λόγω του “φαιού χρώματος” που έπαιρναν τα κύτταρα του όγκου όταν εκθέτονταν σε άλατα χρωμίου.

Ρινικό διάφραγμα

[...]

Πνευμονική Υπέρταση

Η Πνευμονική Υπέρταση προκαλείται και περιλαμβάνει ένα σύνολο παθήσεων οι οποίες χαρακτηρίζονται από προοδευτική αύξηση των πνευμονικών αγγειακών πιέσεων και αντιστάσεων. Η αύξηση πιέσεων και αντιστάσεων στις πνευμονικές αρτηρίες οδηγεί σε υπερφόρτωση πιέσεως της δεξιάς κοιλίας, ανεπάρκεια των βαλβίδων, καρδιακή ανεπάρκεια και τελικώς πρώιμο θάνατο. Η πνευμονική υπέρταση υπήρξε για αρκετά χρόνια μία άγνωστη νόσος, Την τελευταία μόλις δεκαετία σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην κατανόηση του μηχανισμού της, στην διαγνωστική προσέγγιση και θεραπεία της.

Ψυχογενής Ανορεξία

Με τον όρο ψυχογενή ανορεξία εννοούμε την διαταραχή εκείνη κατά την οποία το άτομο, επιβάλλει στον εαυτό του την ασιτία,καθώς έχει κυριευθεί από έναν έντονο φόβο, μήπως παχύνει. Τα άτομα που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή αναφέρουν ότι αισθάνονται “παχιά” όταν το βάρος τους είναι φυσιολογικό ή ακόμα και όταν είναι απισχνασμένα. Οι ασθενείς με ψυχογενή ανορεξία όσο βάρος κι αν χάσουν δεν μπορούν να καθησυχάσουν το φόβο τους για την παχυσαρκία.

Σακχαρώδης Διαβήτης

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης και οι επιπλοκές του πλήττουν μια μεγάλη μερίδα του ανθρωπίνου δυναμικού παγκοσμίως. Πρόκειται για μια νόσο που χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων αλλά παράλληλα και των λιπών και των πρωτεϊνών η οποία οφείλεται σε ελάττωση της έκκρισης ή της ανταπόκρισης των ιστών στην ινσουλίνη ή ακόμη και σε συνδυασμό και των δυο.

Παγκρεατίτιδα

Η Παγκρεατίτιδα πρόκειται για φλεγμονή του αδένα η οποία είναι οξεία και χρόνια. Η οξεία παγκρεατίτιδα συνήθως υποχωρεί και ο αδένας ανακτά την φυσιολογική του λειτουργία. Η χρόνια παγκρεατίτιδα προκαλεί μόνιμες ανατομικές και λειτουργικές βλάβες του παγκρέατος ως αποτέλεσμα της επίμονης φλεγμονής η οποία συνεπάγεται την ανάπτυξη ινώδους ιστού.

Οισοφαγίτιδα

Ο οισοφάγος είναι η οδός μεταφοράς των υγρών και των στερεών τροφίμων στο στόμαχο. Το τοίχωμα του αποτελείται από τέσσερις χιτώνες οι οποίοι από μέσα προς τα έξω είναι: ο βλεννογόνος, ο υποβλεννογόνιος, η μυική στιβάδα και ο εξωτερικά ινώδης χιτώνας. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο γαστρεντερικό ο οισοφάγος δεν έχει ορογόνο. Ως οισοφαγίτιδα ορίζουμε τη φλεγμονή του οισοφάγου πολλαπλής αιτιολογίας. Η Οισοφαγίτιδα μπορεί να οφείλεται σε λοιμώδεις παράγοντες αλλά και να είναι μη λοιμώδους αιτιολογίας.

Κατάθλιψη

Η Κατάθλιψη είναι μία ψυχιατρική διαταραχή που ανήκει στις λεγόμενες διαταραχές διάθεσης, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μεταβολές της συναισθηματικής διάθεσης. Στην ψυχιατρική ορολογία ο όρος συναισθηματική διάθεση αντικατοπτρίζει τον καθολικό και σταθερό συναισθηματικό τόνο που βιώνει το άτομο και που επηρεάζει την συμπεριφορά και την αντίληψή του για τον κόσμο. Ο όρος αυτός διακρίνεται από το συναίσθημα που αποτελεί την εξωτερική έκφραση της διάθεσης.

Λεμφαγγειίτιδα

Το λεμφικό σύστημα είναι προσάρτημα του φλεβικού σκέλους και ρόλος του είναι η άθροιση και η μεταφορά της λέμφου από τους ιστούς στα ιδιαίτερα αγγεία του συστήματος αυτού που καλούνται λεμφαγγεία.

Ναυτία

Πρόκειται για ένα δυσάρεστο συναίσθημα το οποίο είναι δύσκολο να καθοριστεί και συνήθως προηγείται του εμέτου. Ο ασθενής περιγράφει τη ναυτία ως αίσθηση ζάλης συνοδευόμενη από τάση για έμετο και άλλοτε ως ενοχλητική γαστρική ενόχληση που ακολουθείται από διέγερση για έμετο. Μεγάλη ποικιλία ερεθισμάτων μπορεί να προκαλέσουν ναυτία. Οι νευρικές οδοί που εμπλέκονται στο μηχανισμό δημιουργίας της δεν είναι ευρέως γνωστές.

Λέπρα

H λέπρα ή αλλιώς νόσος του Hansen είναι μια χρόνια κοκκιωματώδης νόσος που προσβάλλει κυρίως το δέρμα και τα περιφερικά νεύρα.

Νεφρολιθίαση

Η Νεφρολιθίαση χαρακτηρίζεται από την παρουσία λίθων στην ανώτερη αποχετευτική μοίρα του ουροποιητικού. Στην πλειονότητά τους οι λίθοι αποτελούνται από κρυστάλλους που υπάρχουν φυσιολογικά στα ούρα. Οι λίθοι μπορεί να είναι μονήρεις ή πολλαπλοί με εντόπιση στον έναν ή και στους δύο νεφρούς και σε διάφορες θέσεις στην αποχετευτική μοίρα. Εμφανίζονται σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλλου, σε κάθε φυλή και χώρα. H συχνότητα της νεφρολιθίασης στο γενικό πληθυσμό ποικίλλει από 4-6%. Έχει εκτιμηθεί ότι στον ασθενή που εμφάνισε επεισόδιο νεφρολιθίασης, υπάρχει 10% πιθανότητα να εμφανισθεί και δεύτερο επεισόδιο σε ένα (1) χρόνο και 60-70% πιθανότητα υποτροπής μετά από 7-10 χρόνια.

Λεύκη

H Λεύκη είναι μια επίκτητη νόσος που χαρακτηρίζεται κλινικά από αχρωμία του δέρματος και εμφάνιση απολύτως λευκών κηλίδων, ιστολογικά από εξαφάνιση των μελανοκυττάρων και επιδημιολογικά από αυξημένη συσχέτιση με ορισμένα νοσήματα όπως αυτά του θυρεοειδούς. Προσβάλλει εξίσου όλες τις φυλές, εξίσου και τα δυο φύλα και η συχνότητα της στο γενικό πληθυσμό ανέρχεται στο 1%-2%.

Νευροπαθητική Αρθροπάθεια

Η σπάνια αυτή μορφή αρθροπάθειας, που ονομάζεται και Νευροπαθητική Αρθροπάθεια, χαρακτηρίζεται από προοδευτική καταστροφή των οστών και των μαλακών ιστών των αρθρώσεων, ιδίως των κάτω άκρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την καταστροφή της αρχιτεκτονικής των αρθρώσεων και την εμφάνιση αυτόματων εξαρθρημάτων και παθολογικών καταγμάτων.

Καρκίνος Ωοθηκών

[...]

Καρκίνος Τραχήλου Μήτρας

[...]

Καρκίνος Παχέος Εντέρου

[...]

Καρκίνος Παγκρέατος

[...]

Καρκίνος Μαστού

[...]

Καρκίνος Ήπατος

[...]

Βρουξισμός 

Ο Βρουξισμός είναι μια ακούσια περιαγωγική κίνηση της κάτω γνάθου, όταν βρίσκεται σε θέση κεντρικής σύγκλεισης, δηλαδή όταν το στόμα είναι κλειστό και οι μασητικές επιφάνειες των δοντιών της άνω και της κάτω γνάθου έρχονται σε συνεχή επαφή. Πιο απλά, βρουξισμός είναι ο ακούσιος επαναλαμβανόμενος τριγμός των δοντιών, που συμβαίνει σε μη καθορισμένη χρονική βάση.

Δερματομυοσίτιδα

Η Δερματομυοσίτιδα είναι μια κλινική οντότητα, που χαρακτηρίζεται από την παρουσία των κλινικών εκδηλώσεων της πολυμυοσίτιδας μαζί με χαρακτηριστικές δερματικές αλλοιώσεις. Η πολυμυοσίτιδα και η δερματομυοσίτιδα είναι διάσπαρτες νόσοι του συνδετικού ιστού, με κυριότερες εκφράσεις τη μυϊκή αδυναμία και τις φλεγμονώδεις αλλοιώσεις σε δέρμα και μύες. Είναι σπάνιες παθήσεις . Η συχνότητά τους /ανά έτος κυμαίνεται σε 2-10 καινούρια περιστατικά/εκατομμύριο ατόμων.

Ερυθρά

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια που μεταδίδεται με την απευθείας επαφή, με σταγονίδια από φτέρνισμα ή βήχα ή δια μέσου του πλακούντα προκαλώντας συγγενή λοίμωξη στο έμβρυο. Παιδιά με συγγενή ερυθρά αποβάλλουν τον ιό για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί να μεταδίδουν τη νόσο ακόμη και 12-18 μήνες μετά τη γέννηση.

Δυσπαρεύνια

Ως δυσπαρεύνια ορίζεται το άλγος των γεννητικών οργάνων που εμφανίζεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη σεξουαλική επαφή απουσία κολεόσπασμου. Αποτελεί μια από τις πιο κοινές σεξουαλικές δυσλειτουργίες και ενώ υπολογίζεται ότι προσβάλλει τα 2 των γυναικών κατά τη διάρκεια της ζωής τους λιγότερες από τις μισές ζητούν τη βοήθεια του γυναικολόγου τους. Η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση της δυσπαρεύνιας μπορεί να προκαλέσει ανησυχία, άγχος και να οδηγήσει στην υιοθέτηση μιας αρνητικής σεξουαλικής συμπεριφοράς και τελικά στην αποφυγή της ερωτικής επαφής.

Διαβήτης Άποιος Νεφρικός

Ως Διαβήτης Άποιος Νεφρικός ορίζεται η διαταραχή που οφείλεται στην ελαττωμένη νεφρική ανταπόκριση στις αντιδιουρητικές ιδιότητες της ορμόνης βασοπρεσσίνης. Η έκκριση της βασοπρεσσίνης που αλλιώς ονομάζεται αντιδιουρητική ορμόνη είναι φυσιολογική.

Ερυσίπελας

Πρόκειται για σοβαρή λοίμωξη του δέρματος και των υποδόριων ιστών που προκαλείται από στρεπτόκοκκο.

Καρδιακή Αρρυθμία

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η καρδιά διεγείρεται από τον φλεβόκομβο που εντοπίζεται στο δεξιό κόλπο μεταξύ της άνω και κάτω κοίλης φλέβας. Ο ρυθμός στην περίπτωση αυτή χαρακτηρίζεται ως φλεβοκομβικός, δεν υπάρχει δηλαδή παραγωγή ερεθισμάτων από έκτοπο κέντρο πέρα του φλεβόκομβου και συνεπώς δεν παρατηρείται αρρυθμία.

Κακοήθεις Νεοπλασματικές Νόσοι – Καρκινος 

Οι Κακοήθεις Νεοπλασματικές Νόσοι είναι η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου τα τελευταία χρόνια μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Στις ΗΠΑ το 1/3 περίπου των Αμερικανών εμφανίζει ένα νεόπλασμα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Στους άντρες το πρώτο σε συχνότητα νεόπλασμα είναι του προστάτη και το δεύτερο του πνεύμονα. Στο γυναικείο φύλο ο καρκίνος του μαστού έρχεται πρώτος και του πνεύμονα ακολουθεί.

Ιλαρά

Η ιλαρά είναι οξεία λοιμώδης και εξανθηματική νόσο που οφείλεται στον ιό της ιλαράς. Πρόκειται για RNA ιό της οικογένειας των παραμυξοϊών του γένους Morbillivirus. Η διασπορά της νόσου γίνεται κυρίως με σταγονίδια από το αναπνευστικό σύστημα. Ένα άτομο είναι μολυσματικό και μεταδίδει τον ιό από την έναρξη των συμπτωμάτων μέχρι και 4 ημέρες μετά την εμφάνιση του εξανθήματος.

Ίκτερος

Ίκτερος ονομάζεται η πρασινοκίτρινη χροιά του δέρματος και των βλεννογόνων που οφείλεται στην εναπόθεση της χολερυθρίνης στους ιστούς ως αποτέλεσμα της αύξησης της στον ορό (άνω των 2mg). Οι επιπεφυκότες αποτελούν την πρώτη θέση εμφάνισης του ικτέρου εξαιτίας της μεγάλης συγγένειας της χολερυθρίνης με την ελαστίνη του σκληρού χιτώνα. Ανάλογα με την ένταση του ο ίκτερος διακρίνεται σε υπίκτερο, ελαφρή ίκτερο και βαθύ ίκτερο. Το ικτερικό χρώμα των επιπεφυκότων γίνεται εμφανές σε άπλετο φωτισμό και όταν η τιμή της χολερυθρίνης ξεπεράσει τα 2mg. Σε υψηλότερες τιμές οι ίκτερος γίνεται φανερός και στο δέρμα.

Θρόμβωση

Θρόμβωση είναι η δημιουργία θρόμβου μέσα στις κοιλότητες της καρδιάς, στα πέταλα των βαλβίδων ή σε αρτηρίες, φλέβες ή τριχοειδή. Το μέγεθος και η μορφή των θρόμβων ποικίλουν ανάλογα με τη θέση προέλευσής τους και των καταστάσεων που οδηγούν στην ανάπτυξή τους. Οι αρτηριακοί ή οι καρδιακοί θρόμβοι συνήθως αρχίζουν στη θέση της βλάβης του ενδοθηλίου (π.χ. αθηροσκληρωτική πλάκα) ή της στροβιλώδους ροής (π.χ. σε διακλάδωση αγγείου), ενώ οι θρόμβοι των φλεβών χαρακτηριστικά παρατηρούνται σε θέσεις στάσης του αίματος. Οι αρτηριακοί θρόμβοι συνήθως είναι αποφρακτικοί.Οι συνηθέστερες θέσεις είναι οι στεφανιαίες αρτηρίες, οι αρτηρίες του εγκεφάλου και οι μηριαίες αρτηρίες.

Θρομβοφλεβίτιδα

Η θρομβοφλεβίτιδα είναι μία φλεγμονώδης κατάσταση του τοιχώματος των επιπολής φλεβών, που έχουν υποστεί θρόμβωση. Θρόμβωση είναι ο σχηματισμός θρόμβου που αποφράσσει τον αυλό των φλεβών και αποτελείται από αιμοπετάλια, ινώδες, αρκετά ερυθροκύτταρα και λευκοκύτταρα. Υπάρχουν δύο τύποι θρομβοφλεβίτιδας:

Εκκολπωματίτιδα

[...]

Εκκολπωμάτωση-Εκκολπώματα

[...]

Ειλεός

[...]

Επιπεφυκίτιδα

[...]

Εγκεφαλική Αποφρακτική Αγγειοπάθεια

[...]

Δρεπανοκυτταρική Θαλασσαιμία

[...]

Επιληψία

[...]

Εκφυλιστική Αρθροπάθεια

[...]

Δισκοπάθεια 

[...]

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ) 

[...]

ΘΩΡΑΚΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ALERTTV 

Ό,τι πιο σύγχρονο στην επίλυση του συνόλου των παθήσεων της θωρακικής κοιλότητας αποτελεί η Θωρακοσκοπική χειρουργική (VATS)

ΛΙΘΟΙ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ALERTTV

Ο Διευθυντής Ουρολόγος της Doctors’ General. Clinic Φίλιππος Βενετσάνος καλεσμένος στην εκπομπή υγείας του καναλιού ALERT με θέμα την Λιθιαση του ουροποιητικού.

Βρογχοκήλη

[...]

Ανδρολογικό CHECK UP | Συνέντευξη στο MEGA 

Ο χειρουργός ουρολόγος Μανώλης Μανουσάκης, Διευθυντής του Τμήματος Λαπαροσκοπικης Ουρολογιας της Doctors’ General Clinic, καλεσμένος στο Mega και την εκπομπή Ολα για τη ζωη μου με θέμα τον ανδρολογικο προληπτικό έλεγχο.

HIPEC : ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Η κυτταρομειωτική χειρουργική και ενδοπεριτοναϊκή υπέρθερμη χημειοθεραπεία, γνωστή ως HIPEC, αποτελεί ενα πολυ σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση του προχωρημένου καρκίνου καθώς ειναι εκείνη η τεχνική που δίνει ελπίδα στους ογκολογικους ασθενείς με καρκίνο που εχει υποτροπιάσει και παρουσιάζουν περιτοναϊκες μεταστάσεις (καρκίνος παχέος εντέρου, καρκίνος ωοθηκών κ.α).

Βρογχίτιδα

[...]

Βρογχεκτασία

[...]

Βρογχικό Άσθμα

[...]

Βαρηκοΐα 

[...]

H DOCTORS’ GENERAL CLINIC ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην κλινική μας το τριτο πρόγραμμα εκπαίδευσης στις τεχνικες Laser αποκατάστασης παθήσεων πρωκτού που απευθύνεται σε χειρουργούς απο την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Πακέτα Γυναικολογικού Ελέγχου

[…]

Πνευμοθώρακας

[...]

Νοσογόνος Παχυσαρκία

[...]

Χολολιθίαση

[...]

Γαστρίτιδα

[...]

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ DOCTORS’ GENERAL CLINIC ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

[…]

Διαφραγματοκήλη

[...]

Κιρσοί

[...]

Ρήξη Μηνίσκου

[...]

RF – ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ DOCTORS’ GENERAL CLINIC 

[…]

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

[…]

H DOCTORS’ GENERAL CLINIC ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ COVID-19

[…]

COVID-19 Μέτρα Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων

[…]

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ AIDS

[…]

Ημικρανία και ύπνος

[…]

Υπεριδρωσία

[…]

Πνευμοθώρακας

[…]

Μετάθεση μεσοπλευρίου νεύρου

[…]

Ελάχιστα Επεμβατική Θωρακοχειρουργική

[…]

Κυφοπλαστική-Ελαστοπλαστική & Σπονδυλοπλαστική-Ελαστοπλαστική

[…]

Πακέτο ΣΝΜ (Σεξουαλικός Μεταδιδόμενων Νοσημάτων)

[…]

Πακέτο εξετάσεων για έκδοση πιστοποιητικού υγείας

[…]

Τοποθέτηση Holter και εξέταση από καρδιολόγο

[…]

Προαθλητικός Έλεγχος

[…]

Post Covid-19 έλεγχος

[…]

Εξειδικευμένος έλεγχος κεφαλαλγίας

[…]

Ομφαλοκήλη

[…]

Βρογχοσκόπηση

[…]

Σκαφοειδής και Τροπιδοειδής Θώρακας

[…]

DEX Ρομποτικά Υποβοηθούμενη Χειρουργική

[…]

Καρκίνος στο πάγκρεας

[…]

Ημικρανία :Τι είναι και πως Αντιμετωπίζεται

[…]

Πολυνευροπάθεια

[…]

Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος Ελάχιστης Επεμβατικότητας (M.I.S)

[…]

Καρκίνος Μαστού

[…]

Κύστη Κόκκυγος

[…]

Δερματικές εκδηλώσεις του σακχαρώδη διαβήτη

[…]

Περιτοναϊκή Καρκινωμάτωση

[…]

Ροχαλητό

[…]

Αιμορροΐδες

[…]

Αγγειακές Δυσπλασίες

[…]

Αιμοχρωμάτωση

[…]