Title Image

Παθολογικός τομέας

Home  /  Υπηρεσίες  /  Παθολογικός τομέας

Έμπειροι παθολόγοι, άριστα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός συνθέτουν τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του Παθολογικού Τομέα του Doctors’ General Clinic, στο κέντρο της Αθήνας. Αποστολή του είναι η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία οποιουδήποτε παθολογικού νοσήματος. Στο πλαίσιο αυτό παρέχει ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων και υπηρεσιών με στόχο την ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση όλων των παθολογικών περιστατικών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαιτερότητα κάθε ιατρικού περιστατικού, ανάλογα με το ιστορικό του ασθενούς και με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο την δύσκολη ώρα της ασθένειας. Ο Παθολογικός Τομέας της Doctors’ General Clinic διενεργεί όλες τις παθολογικές εξετάσεις που επιτρέπουν τον ακριβή εντοπισμό του προβλήματος κάθε ασθενούς.

Παθολογικός τομέας

Λοιμωξιολογικό Τμήμα

Το Λοιμωξιολογικό τμήμα της κλινικής , ασχολείται με τη διερεύνηση, διάγνωση και θεραπεία όλων των περιστατικών Εσωτερικής Παθολογίας, τόσο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας ασθενών στο νοσοκομείο, όσο και μετά το εξιτήριο, με παρακολούθησή τους από τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Με άρτια επιστημονική εκπαίδευση, το έμπειρο προσωπικό μας, με την ευθύνη ειδικών λοιμωξιολόγων, αναλαμβάνει τη θεραπεία τόσο των κοινών, όσο και ειδικών και σπάνιων λοιμώξεων σε ανοσοεπαρκείς ή σε ανοσοκατεσταλμένους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε περιπτώσεις αντιμετώπισης λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια, μετά από πάσης φύσεως χειρουργεία (γενικής χειρουργικής, ορθοπεδικά, ΩΡΛ ή γυναικολογικά χειρουργεία).

Παθήσεις

 

Λοιμώξεις δέρματος και μαλακών μορίων
Λοιμώξεις αναπνευστικού
Ουρολοιμώξεις
Λοιμώξεις οστών και αρθρώσεων
Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
Μετεγχειρητικές λοιμώξεις
Λοιμώξεις ενδοαγγειακών προθέσεων
Λοιμώξεις δέρματος και μαλακών μορίων
Λοιμώξεις γεννητικού συστήματος
Λοιμώξεις σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς
Χρόνιες δοθιηνώσεις, πυώδη ιδραδενίτιδα κλπ
Λοιμώξεις κατά τη διάρκεια της κύησης
Ειδικές λοιμώξεις όπως, σαλμονέλα, βρουκέλλα
Παρατεινόμενο ή υποτροπιάζοντα πυρετό
Ιογενείς λοιμώξεις όπως, γρίπη, ανεμοβλογιά κτλ
limoksiologiko

Παθολογικός τομέας

Ενδοκρινολογικό Τμήμα

Η Ιδιωτική κλινική Doctors’ General Clinic στο κέντρο της Αθήνας έχει αναπτύξει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Ενδοκρινολογικό Τμήμα που ασχολείται με τη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία παθήσεων του ενδοκρινικού συστήματος. Το ενδοκρινικό σύστημα (που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της αναπαραγωγής, του μεταβολισμού, της σύστασης των εξωκυτταρικών υγρών κ.α.) αποτελείται από τον θυρεοειδή, τους παραθυρεοειδείς αδένες, το πάγκρεας, τις ωοθήκες, τους όρχεις, τα επινεφρίδια, την υπόφυση και τον υποθάλαμο. Διαταραχές του συστήματος αυτού μπορούν να βλάψουν την καρδιά και τα αγγεία, τον μεταβολισμό του σακχάρου και των λιπιδίων, την ανάπτυξη παιδιών και εφήβων, την αναπαραγωγική ικανότητα ανδρών και γυναικών, τη φυσιολογική εμμηνορρυσία, το δέρμα, τα οστά, κ.α.

Παθήσεις

 

Παθήσεις του θυρεοειδούς
Σακχαρώδης Διαβήτης
Μεταβολικά νοσήματα – Παχυσαρκία
Διαταραχές του Ασβεστίου – Οστεοπόρωση
Διαταραχές της εμμηνορρυσίας
Ακμή – Υπερτρίχωση – Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών
Στειρότητα
Νοσήματα Υποθαλάμου – Υπόφυσης – Επινεφριδίων
Διαταραχές εφηβείας
Διαταραχές σωματικής ανάπτυξης
endokrinologiko

Παθολογικός τομέας

Πνευμονολογικό Τμήμα

Το Πνευμονολογικό Τμήμα της Doctors’ General Clinic αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για την διεθνών προδιαγραφών φροντίδα που παρέχει η πρότυπη ιδιωτική κλινική μας. Ο άριστος και πολύ προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός, σε συνδυασμό με ειδικευμένους Πνευμονολόγους, δίνουν λύση σε κάθε σας πρόβλημα. Η μεγάλη εμπειρία στις παθήσεις του αναπνευστικού και το άριστα καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό μας, είναι εδώ για να σας βοηθήσουν. Παρέχουν συμβουλευτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς με νοσήματα των πνευμόνων και γενικότερα της αναπνοής.

Το τμήμα είναι κατάλληλο για την διάγνωση και θεραπεία των παρακάτω νοσημάτων:

Παθήσεις

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: σταδιακός περιορισμός της ροής του αέρα από τους πνεύμονες. Βασικό αίτιο είναι το κάπνισμα.
Λοιμώξεις του Αναπνευστικού: περιλαμβάνουν μία ποικιλία νοσημάτων από το απλό κρυολόγημα μέχρι και την πνευμονία.
Βρογχικό Άσθμα: πνευμονικό νόσημα που εμφανίζει στένωση των αεροφόρων αγωγών και υπάρχει δυσκολία στην αναπνοή.
Διαταραχές Αναπνοής στον Ύπνο (πχ Σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας)
Οξεία και Χρόνια Αναπνευστική Ανεπάρκεια: μερική ή ολική δυσκολία παραγωγής οξυγόνου, για διάφορες διαδικασίες (πχ απαλλαγή από διοξείδιο του άνθρακα).
Διάμεσες Πνευμονοπάθειες: υπάρχουν πολλές μεταξύ των οποίων είναι η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση, Σαρκοείδωση και πολλές άλλες.
Πνευμονική Αγγειακή Νόσος: οι κυριότεροι τύποι είναι η πνευμονική υπέρταση και η πνευμονική εμβολή.
Πνευμονική Υπέρταση: ψηλή πίεση στις πνευμονικές αρτηρίες και στη δεξιά πλευρά της καρδιάς προκαλώντας ταχυκαρδία, κόπωση, δύσπνοια κλπ.
Καρκίνος του Πνεύμονα: προσβάλλει τα κύτταρα ή τους ιστούς των πνευμόνων και φυσικά μπορεί να κάνει μετάσταση. Κάποιες από τις ενδείξεις είναι ο βήχας, η δυσκολία στην αναπνοή, ο πόνος, ο συριγμός και πολλές άλλες.

Εξετάσεις/Θεραπείες

Σπιρομέτρηση
Λήψη βρογχικού εκπλύματος
Μελέτη Ύπνου
Διακοπή Καπνίσματος
pneumonologiko

Παθολογικός τομέας

Καρδιολογικό Τμήμα

Το καρδιολογικό Τμήμα της Doctors’ General Clinic, στην Αθήνα, εφημερεύει όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα , είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, ενώ έχει στο δυναμικό του άριστα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στην άμεση αντιμετώπιση επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών και στη νοσηλεία τους, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα, διενεργεί όλες εκείνες τις καρδιολογικές εξετάσεις που εξασφαλίζουν την πρόγνωση, διάγνωση και τη θεραπεία όλων των καρδιακών νοσημάτων. Το επιστημονικά κατηρτισμένο και έμπειρο ιατρικό προσωπικό του τμήματος, αφού λάβει πλήρες και λεπτομερές ιατρικό ιστορικό του ασθενούς με συμπτώματα καρδιακής νόσου, προτείνει και διενεργεί όλες τις απαραίτητες καρδιολογικές εξετάσεις για την αντιμετώπισή του, παρέχοντας ολοκληρωμένη προσωποποιημένη φροντίδα ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Παθήσεις

Υπερτροφίες – διατάσεις
Αρρυθμίες
Καρδιακή ανεπάρκεια
Βαλβιδοπάθειες
Περικαρδιακή συλλογή
Παθήσεις της αορτής
Μυοκαρδιοπάθειες
Υπέρταση
Συγγενείς καρδιοπάθειες

Εξετάσεις/Θεραπείες

Πλήρη Δισδιάστατα και Τρισδιάστατα Υπερηχοκαρδιογραφήματα
Τοποθέτηση Holter ρυθμού – Πιέσεως
Δοκιμασία Κόπωσης
Δοκιμασία Ανάκλησης
Δυναμικά Υπερηχοκαρδιογραφήματα – Stress Echo
Διοισοφάγεια Υπερηχοκαρδιογραφήματα
εσ3ωτερική τμήμα2 jpg 1920×3461

Παθολογικός τομέας

Νευρολογικό Τμήμα

Το νευρολογικό τμήμα του Doctors’ General Clinic προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις, καθώς διαθέτει εξειδικευμένο, έμπειρο, με μεγάλη επιστημονική κατάρτιση σε σύγχρονες ιατρικές τεχνικές ιατρικό προσωπικό, που δίνει βάρος τόσο στην φροντίδα του ασθενή, όσο και στην υποστήριξη των οικείων του. Με άρτια επιστημονική γνώση και υψηλό αίσθημα ευθύνης το Doctors’ General Clinic, στην Αθήνα, υποστηρίζει νευρολογικές παθήσεις, όπως:

Παθήσεις

Νόσος Parkinson
Διαταραχές νοητικών λειτουργιών και νευρολογία της συμπεριφοράς
Ελεγχος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου
Διερεύνηση για επιληψία

Εξετάσεις/Θεραπείες

Ηλεκτρομυογράφημα άκρων
Τεστ μνήμης
neurologiko

Παθολογικός τομέας

Παθολογικό Τμήμα

Στο άριστα στελεχωμένο Παθολογικό τμήμα, που με μεγάλη εξειδίκευση, διαρκή εκπαίδευση , υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανθρωποκεντρική προσέγγιση, επικεντρώνει στην αποτελεσματική πρόληψη, τη σωστή διάγνωση και την ενδεδειγμένη θεραπεία ασθενών με γενικά ιατρικά προβλήματα, πολλαπλές παθήσεις ή άτυπη κλινική εικόνα.

Αναλαμβάνει ακόμα, τον προεγχειρητικό έλεγχο των ασθενών, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ παράλληλα προγραμματίζει τον απαιτούμενο εργαστηριακό έλεγχο και τον καθορισμό της προτεινόμενης θεραπευτικής αγωγής.

Παθήσεις

Αναπνευστικού
Αιμοποιητικού
Πεπτικού
Ενδοκρινικού
Κυκλοφορικού
Νευρικού
Μυοσκελετικού
Ουρογεννητικού συστήματος
Μεταβολικές και βιοχημικές διαταραχές
Λοιμώδη νοσήματα
pathologiko

Παθολογικός τομέας

Γαστρεντερολογικό Τμήμα

Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα της Doctors’ General Clinic στην Αθήνα, διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με την αρωγή σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, δύναται να παρέχει μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Παθήσεις του οισοφάγου, του στομάχου, του λεπτού και παχύ εντέρου, του ήπαρ, της χολής και του παγκρέατος, μπορούν να αντιμετωπιστούν. Υπάρχει η δυνατότητα οι ενδοσκοπήσεις να γίνονται με τη χορήγηση φαρμάκων «μέθης», προκειμένου να περιορίζεται η ταλαιπωρία των ασθενών. Ως εκ τούτου, καλό είναι να αποφεύγεται η οδήγηση κατά την αναχώρηση του ασθενούς από το νοσοκομείο.

Παθήσεις

Ασθένειες του οισοφάγου: Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση, Καρκίνος του οισοφάγου, Οισοφάγος Barrett κλπ.
Ασθένειες του ήπατος: Το συκώτι επιτελεί πολύ σημαντικές λειτουργίες και είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό μας όργανο. Διαδικασίες άμυνας, αποδόμησης ουσιών, αποθήκευσης και πολλές άλλες, πραγματοποιούνται από το ήπαρ. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο όργανο και επιρρεπές από πολλούς παράγοντες όπως το αλκοόλ. Υπάρχουν πολλές ασθένειες του ήπατος μεταξύ των οποίων είναι η Ηπατίτιδα, η Κίρρωση, ο Καρκίνος και πολλές άλλες.
Ασθένειες της χοληδόχου κύστης: Η χοληδόχος κύστη είναι ένας μικρός σάκος κάτω από το συκώτι. Εκεί αποθηκεύεται η χολή η οποία μεταφέρεται στο δωδεκαδάκτυλο και βοηθάει στην πέψη λιπών. Κάποιες ασθένειες της χοληδόχου κύστης είναι η Χολοκυστίτιδα, πέτρες στη χολή, Καρκίνος, Απόστημα στην χοληδόχο κύστη και άλλες.
Ασθένειες του παγκρέατος: Το πάγκρεας παράγει σημαντικές ορμόνες όπως η ινσουλίνη, οι οποίες ρυθμίζουν το σάκχαρο. Οι συνηθέστερες ασθένειες του παγκρέατος είναι η οξεία Παγκρεατίτιδα και η Παγκρεατίτιδα.
Παθήσεις Ήπατος-Χοληφόρων
Σύνδρομο Δυσαπορρόφησης: Αδυναμία εντέρου να απορροφήσει επαρκώς κάποιες θρεπτικές ουσίες στην κυκλοφορία του αίματος(πχ ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες κλπ).
Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Προκύπτει από παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου στον οισοφάγο προκαλώντας πολλές ενοχλήσεις όπως καούρα, ναυτία, φούσκωμα και πολλά άλλα.
Έλεγχος Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού, κοιλιοκάκης και μικροσκοπικής αιμορραγίας πεπτικού

Εξετάσεις/Θεραπείες

Ενδοσκοπική θεραπεία αχαλασίας
Θεραπεία αγγειοδυσπλασιών με χρήση Argon Plasma Coagulation
Διαθερμοπηξία κονδυλωμάτων με APC
Κολονοσκοπήσεις και έλεγχο καρκίνου του παχέος εντέρου
Αφαίρεση ευμεγεθών πολυπόδων και προκαρκινικών βλαβών παχέος εντέρου, στομάχου
ERCP διαγνωστικές και επεμβατικές
Ορθοσκόπηση- Πρωκτοσκόπηση
Λήψη ιστολογικής ή κυτταρολογικής εξέταση
Breath test
Γαστρεντερολογικό Τμήμα

Παθολογικός τομέας

Online ραντεβού

Κλείστε ραντεβού για τις Ειδικότητες και τους Ιατρούς που επιθυμείτε, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας: