Title Image

Διαγνωστικός τομέας

Home  /  Υπηρεσίες  /  Διαγνωστικός τομέας

Διαγνωστικός τομέας

Ακτινολογικό

Το Ακτινολογικό τμήμα του Doctors’ General Clinic, είναι μια απολύτως αξιόπιστη επιλογή για ακτινολογικές εξετάσεις, στο κέντρο της Αθήνας. Εξοπλισμένο με ακτινολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, εξασφαλίζει αποτελέσματα υψηλής πιστότητας και ακρίβειας, ενώ παράλληλα διασφαλίζει πολύ χαμηλή έκθεση σε ακτινοβολία. Οι πιστοποιημένες συντηρήσεις και οι έλεγχοι που γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος ποιότητας αποτελούν εγγύηση λειτουργίας του εξοπλισμού , ενώ η αυστηρή επιλογή, η εξειδίκευση και η διαρκής ενημέρωση του προσωπικού μας συμβάλουν στην αξιοπιστία μας.

Εξετάσεις/Θεραπείες

Κλασσικές ακτινογραφίες
Διεγχειρητική ακτινοσκοπική απεικόνιση
Ψηφιακές μαστογραφίες
Κυστεογραφίες
Αρθρογραφία
Λήψεις με φορητό ακτινολογικό μηχάνημα
ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ

Διαγνωστικός τομέας

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Η οστεοπόρωση αναφέρεται από τους ειδικούς ως ‘η σιωπηλή επιδημία της εποχής μας’, γιατί εξελίσσεται χωρίς συμπτώματα ή πόνους και γίνεται αντιληπτή όταν προκύψει κάποιο κάταγμα. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της έχει ιδιαίτερη σημασία, γι΄ αυτό και έχει θεσπιστεί Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης ( 20 Οκτωβρίου) προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Η οστεοπόρωση αφορά κυρίως άτομα άνω των 45-50 ετών και ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την κλιμακτήριο.
Τo Τμήμα Οστικής Πυκνότητας του Doctors’ General Clinic στην Αθήνα, διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και οστεοπυκνομετρητή Lunar της GE Healthcare, που προσφέρει πλήρη εικόνα της κατάστασης της οστικής πυκνότητας του σκελετού και ακριβή εντοπισμό των μεταβολών που έχουν συντελεστεί, καθώς διενεργεί τις εξετάσεις:

Εξετάσεις/Θεραπείες

Σάρωση της Οσφυϊκής μοίρας
Σάρωση των δύο Ισχίων
Σάρωση του Μηριαίου οστού
Ολόσωμη Λιπομέτρηση Σώματος
medical equipment scaled e1674658301422

Διαγνωστικός τομέας

Υπερηχοτομογραφία Σώματος

Το Τμήμα Υπερήχων της Doctors’ General Clinic, στην Αθήνα, διαθέτει τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό με άρτια εκπαίδευση, επιμόρφωση και εμπειρία, προκειμένου να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Το υπερηχογράφημα είναι από πιο αξιόπιστες διαγνωστικές εξετάσεις στη σύγχρονη ιατρική.

Στο τμήμα λειτουργούν 4 μηχανήματα υψηλής ευκρίνειας που περιλαμβάνουν όλες τις νεότερες εφαρμογές της τεχνικής των υπερήχων και προσφέρουν μέγιστη απεικονιστική πιστότητα.

 • 1 μηχάνημα GENERAL ELECTRIC LOGIC S6
 • 1 μηχάνημα SIEMENS ACUSON X300
 • 1 μηχάνημα SAMSUNG HS 40
 • 1 φορητό μηχάνημα SIEMENS POLYMOBILE III, το οποίο διατίθεται τόσο για την εξυπηρέτηση νοσηλευόμενων ασθενών όσο και για την εξυπηρέτηση της κατ οίκον νοσηλείας.

Εξετάσεις/Θεραπείες

Υπερηχογράφημα Άνω και Κάτω κοιλίας
Υπερηχογράφημα Φλεβών και Αρτηριών
Ψηφιακές μαστογραφίες
Υπερηχογράφημα Μαστών
Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς
FNA μαλακών μορίων, μαστού, προστάτη
Ενδοκολπικός Υπέρηχος γεννητικών οργάνων
Διορθικό υπερηχογράφημα προστάτη
Υπερηχογράφημα Μαλακών μορίων
Υπερηχογραφήματα Λοιπών οργάνων
ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΙΑ

Διαγνωστικός τομέας

Μικροβιολογικό

Το Μικροβιολογικό Τμήμα του Doctors’ General Clinic, στην Αθήνα, διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και ιδιαίτερα ικανούς και καταρτισμένους επιστήμονες, προκειμένου να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Εκτός από τον υψηλό βαθμό αξιοπιστίας, διαθέτει μεγάλη ευελιξία στην εξυπηρέτηση των πολιτών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ποιοτικό έλεγχο και την γρήγορη παράδοση των αποτελεσμάτων.

Το Μικροβιολογικό τμήμα του Doctors’ General Clinic στην Αθήνα, διενεργεί έναν μεγάλο αριθμό διαγνωστικών εξετάσεων όπως:

Εξετάσεις/Θεραπείες

Αιματολογικές
Βιοχημικές
Έλεγχος Ηπατικής Λειτουργίας Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια, Ουρικό οξύ
Ανοσολογικές
Ιολογικές
Ορμονολογικές
Προγεννητικός Έλεγχος
Έλεγχος Γονιμότητας
Μοριακός Έλεγχος
Μικροβιολογικές εξετάσεις
Κυτταρολογικές εξετάσεις
Μικροβιολογικο

Διαγνωστικός τομέας

Stress Echo

Εξετάσεις/Θεραπείες

εσ3ωτερική τμήμα2 jpg 1920×3461

Διαγνωστικός τομέας

Ηλεκτρομυογράφημμα

Η Ηλεκτρομυογραφία (ΗΜΓ) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της λειτουργίας των νεύρων και των μυών καταγράφοντας την ηλεκτρική δραστηριότητα που παράγεται από τους σκελετικούς μύες. Είναι μια σημαντική εξέταση που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση νευρομυϊκών διαταραχών. Συχνά χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση διαταραχών του περιφερικού νευρικού συστήματος.

Παθήσεις

Βλάβες περιφερικών νεύρων ή νευρικών πλεγμάτων
Πολλαπλή μονονευρίτις
Μυοπάθειες, μυοσίτιδες, μυϊκές δυστροφίες, μυοτονίες
Μυασθένεια και μυασθενικά σύνδρομα

Εξετάσεις/Θεραπείες

ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΗΜΜΑ

Διαγνωστικός τομέας

Αξονικός Τομογράφος

Το Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας διαθέτει αξονικό τομογράφο της εταιρείας General Electric και είναι εξοπλισμένο με το πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα για όλες τις δυνατές υπό αξονικό τομογράφο πράξεις.

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του τμήματος αλλά και το άρτια εκπαιδευμένο τεχνολογικό και νοσηλευτικό προσωπικό διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών , την ασφάλεια και την άνεση των ασθενών.

Οδηγίες Προετοιμασίας :

 • Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες απεικονιστικές εξετάσεις του εξεταζομένου οργάνου ή της εξεταζόμενης περιοχής, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας.
 • Την ημέρα της εξέτασης πρέπει να προσκομίσετε τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα που εκτελέστηκαν έως 90 ημέρες πριν από την εξέταση
 • Την ημέρα της εξέτασης πρέπει να προσκομίσετε πρόσφατη μέτρηση επιπέδου αίματος κρεατινίνης
 • Πάρτε τη συνήθη θεραπεία σύμφωνα με τον οικογενειακό σας γιατρό εκτός από:
 • Μετφορμίνη (αναστολή 2 ημέρες πριν και για τις επόμενες 2 ημέρες μετά την εξέταση)

Διαδικασία :

 • Θα σας ζητηθεί να αφαιρέσετε ρούχα, κοσμήματα, ζώνες ή άλλα αντικείμενα από την περιοχή του σώματος όπου θα γίνει η αξονική και που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξέταση.
 • Θα τοποθετηθεί ένας φλεβοκαθετήρας στο χέρι σας.
 • Θα σας ζητηθεί να ξαπλώσετε ύπτια πάνω σε ένα ειδικό ακτινολογικό τραπέζι, το οποίο θα οδηγήσει το υπό εξέταση σημείο του σώματος μέσα σε ένα κυκλικό μηχάνημα.
 • Κατά τη διάρκεια των λήψεων, το εξεταστικό τραπέζι μετακινείται κατά τον προσθοπίσθιο άξονα.
 • Όταν σας ζητηθεί, θα πρέπει να παραμείνετε εντελώς ακίνητος. Ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα, οπότε θα έχει τελειώσει η εξέταση, θα σας ενημερώσουν.
 • Αν σας χορηγηθεί από τον φλεβοκαθετήρα σκιαστικό, μπορεί να νιώσετε έξαψη, μεταλλική γεύση στο στόμα, κεφαλαλγία, κνησμό, ναυτία και/ή τάση για έμετο. Αυτές οι επιδράσεις συνήθως υποχωρούν σε λίγα λεπτά.
 • Η διαδικασία δεν προκαλεί καθόλου πόνο.
 • Μετά το τέλος της εξέτασης, μπορείτε να ντυθείτε και να αποχωρήσετε από το εργαστήριο.

Εξετάσεις/Θεραπείες

Αξονική Τομογραφία Εγκεφάλου
Αξονική Τομογραφία Σπλαχνικού Κρανίου
Αξονική Τομογραφία Θώρακος & Υψηλής Ευκρίνειας
Αξονική Τομογραφία Άνω Κοιλίας
Αξονική Τομογραφία Οπισθοπεριτοναϊκού Χώρου
Αξονική Τομογραφία Σπονδυλικής Στήλης
Αξονική Τομογραφία Άνω Άκρων
Αξονική Τομογραφία Κάτω Άκρων
ΑΞΟΝΙΚΟΣ

Διαγνωστικός τομέας

Μαστογράφος

Αναβάθμιση Εξοπλισμού

 

Στη Doctors’ General Clinic, επενδύουμε συνεχώς σε νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό προκειμένου να διασφαλίζεται η παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Η κλινική μας, είναι πλέον εξοπλισμένη με τον ολοκαίνουργιο Ψηφιακό Μαστογράφο τελευταίας τεχνολογίας της εταιρείας General Electric.

Διαθέτει σύστημα ψηφιακής Μαστογραφίας Senograph Essential με ανιχνευτή flatpanel, και είναι ρυθμισμένος να καθορίζει αυτόματα το ποσό των εκπεμπόμενων kv και mas, ανάλογα με τη σύσταση, το μέγεθος των μαστών και την πίεση που τους έχει ασκηθεί. 

Προκειμένου να εξασφαλίζεται υψηλής ποιότητας απεικόνιση,  διαθέτει επίσης λυχνία ακτίνων Χ διπλού στόχου Mo/Rh. Η χρήση του Rh ως υλικό ανόδου μειώνει τη δόση έως και 40% σε εξετάσεις πυκνών μαστών διατηρώντας την ίδια ποιότητα εικόνας. 

 

ge-essential-2

Διαγνωστικός τομέας

Online ραντεβού

Κλείστε ραντεβού για τις Ειδικότητες και τους Ιατρούς που επιθυμείτε, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας: