Γαστρεντερολογικό Τμήμα

Γαστρεντερολογικό Τμήμα

Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα της Doctor’s Hospital στην Αθήνα, διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με την αρωγή σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, δύναται να παρέχει μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Παθήσεις του οισοφάγου, του στομάχου, του λεπτού και παχύ εντέρου, του ήπαρ, της χολής και του παγκρέατος, μπορούν να αντιμετωπιστούν. Υπάρχει η δυνατότητα οι ενδοσκοπήσεις να γίνονται με τη χορήγηση φαρμάκων «μέθης», προκειμένου να περιορίζεται η ταλαιπωρία των ασθενών. Ως εκ τούτου, καλό είναι να αποφεύγεται η οδήγηση κατά την αναχώρηση του ασθενούς από το νοσοκομείο.

Παθήσεις

Ασθένειες του οισοφάγου: Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση, Καρκίνος του οισοφάγου, Οισοφάγος Barrett κλπ.
Ασθένειες του ήπατος: Το συκώτι επιτελεί πολύ σημαντικές λειτουργίες και είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό μας όργανο. Διαδικασίες άμυνας, αποδόμησης ουσιών, αποθήκευσης και πολλές άλλες, πραγματοποιούνται από το ήπαρ. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο όργανο και επιρρεπές από πολλούς παράγοντες όπως το αλκοόλ. Υπάρχουν πολλές ασθένειες του ήπατος μεταξύ των οποίων είναι η Ηπατίτιδα, η Κίρρωση, ο Καρκίνος και πολλές άλλες.
Ασθένειες της χοληδόχου κύστης: Η χοληδόχος κύστη είναι ένας μικρός σάκος κάτω από το συκώτι. Εκεί αποθηκεύεται η χολή η οποία μεταφέρεται στο δωδεκαδάκτυλο και βοηθάει στην πέψη λιπών. Κάποιες ασθένειες της χοληδόχου κύστης είναι η Χολοκυστίτιδα, πέτρες στη χολή, Καρκίνος, Απόστημα στην χοληδόχο κύστη και άλλες.
Ασθένειες του παγκρέατος: Το πάγκρεας παράγει σημαντικές ορμόνες όπως η ινσουλίνη, οι οποίες ρυθμίζουν το σάκχαρο. Οι συνηθέστερες ασθένειες του παγκρέατος είναι η οξεία Παγκρεατίτιδα και η Παγκρεατίτιδα.
Παθήσεις Ήπατος-Χοληφόρων
Σύνδρομο Δυσαπορρόφησης: Αδυναμία εντέρου να απορροφήσει επαρκώς κάποιες θρεπτικές ουσίες στην κυκλοφορία του αίματος(πχ ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες κλπ).
Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Προκύπτει από παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου στον οισοφάγο προκαλώντας πολλές ενοχλήσεις όπως καούρα, ναυτία, φούσκωμα και πολλά άλλα.
Έλεγχος Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού, κοιλιοκάκης και μικροσκοπικής αιμορραγίας πεπτικού

Εξετάσεις/Θεραπείες

Ενδοσκοπική θεραπεία αχαλασίας

Θεραπεία αγγειοδυσπλασιών με χρήση Argon Plasma Coagulation

Διαθερμοπηξία κονδυλωμάτων με APC

Κολονοσκοπήσεις και έλεγχο καρκίνου του παχέος εντέρου

Αφαίρεση ευμεγεθών πολυπόδων και προκαρκινικών βλαβών παχέος εντέρου, στομάχου

ERCP διαγνωστικές και επεμβατικές

Ορθοσκόπηση- Πρωκτοσκόπηση

Λήψη ιστολογικής ή κυτταρολογικής εξέταση

Breath test

Ονοματεπώνυμο Ιατρού Ειδικότητα Τίτλος
Κος Λάζαρος Παπακωνσταντίνου Γαστρεντερολόγος Διεθυντής Ενδοσκοπικού Τμήματος
Κα Καλλιόπη Ταμπουρατζή Γαστρεντερολόγος Α’ Επιμελήτρια Ενδοσκοπικού Τμήματος
Κος Γεώργιος Κουστουνόπουλος Γαστρεντερολόγος Επιστημονικός Συνεργάτης
Κος Παναγιώτης Δογατζής Γαστρεντερολόγος Επιστημονικός Συνεργάτης